Ønskefredag: slumber party 19th century style

Det er mange måter å tilbringe fredagskvelden på; noen pynter seg og går ut, og noen krøller seg sammen under et pledd med en god bok. Jeg er glad i begge deler til hver sin tid, men min absolutte ønskefredag befinner seg et sted midt i mellom og tilbake i tid.

Jeg ville tilbragt min ønskefredag på Welhavensk vis, slik han beskriver det selv:

"Vi pleiede - jeg, Schweigaard, Langberg og Munch - at sidde sammen til Kl. 3 om Natten ved en Flaske Vin og Kavringer, Æg og Smørrebrød. Vi talte om Schiller, Göethe, Menzel."

Dette foregik som oftes hos fru Langberg eller hos Schweigaard selv, som hadde utsikt mot sjøen, opplyser Anne-Lise Seip i Demringstid. Nei, det er ingen bedre måte å tilbringe fredagskvelden på enn i godt selskap med en melankolsk, romantisk poet, en liten, søt akademiker og en spirende historiker. Det eneste som muligens slår dette er et Bergensk overnattingsselskap ved juletider på 1820-tallet der ni gutter (inkludert Welhaven), måtte dele tre senger. Koseligere blir det ikke!

PhotobucketPhotobucketPhotobucket 
Munch, Welhaven og Schweigaard - desverre eksisterer det ingen bilder av dem i pysjamas.

Jeg må ærlig si at det eneste som kunne ha erstattet intelektuelle slumber parties med troppister[*] på min ønskefredag er en god gammeldags fyllekule med Beau Brummel og Lord Byron.

Photobucket
Photobucket

God fredag!

[* Troppist: medlem av "troppen", kallenavn på Welhavens parti "Intelligenspartiet"]

Ingen beundrere

Etterlat deg en billet doux

Denne tjenesten er levert av blogg.no. Hos oss finner du:

  • blogg.no - Få din egen blogg, helt gratis.
hits