"I have seen grown men reduced to tears, strong women run away screaming and children bursting into flames."*

Da var det endelig tid for en Goodwood-post! Langhelgen trettende til femtende august dro jeg, Johanne, Caroline og Mara til Vintage at Goodwood, en festival dedikert til førti, femti, seksti, sytti og åttitallet. Slagordet var "stay glam", så selv om vi bodde i telt måtte vi pent ta på oss vintagekjolene våre, men det var vel forsåvidt ikke et stort offer for oss fire forfengelige. Det var imidlertid ikke lett å beholde verdigheten da en måtte skifte i teltet og den rekken skiftebåser som var satt opp ofte manglet både speil, stikkontakt og lås til døren. Personlig benyttet jeg meg ikke av dusjfasiliteten, men i følge Johanne, Mara og diverse mennesker i dokø så fantes det ikke varm vann. Der var både musikk, mote og film, og en god del mennesker i pene klær, selv om vi alle var enige om at det fantes alt for mange besøkende i jeans og hettegenser (utrolig nok!) og som en annen blogger formulerte det: de faktiske re-enactment menneskene og entusiastene som har valgt vintage som livsstil og ikke bare betrakter det som et fancy dress party, presterte å se malplassert ut blandt afroparykker, polkadots og mittlivskrisedamer i åttitallsklær.

Etter er par hektiske dager i London pakket vi imidlertid sekken (i vårt tilfelle vesker og bager - vi reiser alltid med stil), og hoppet på toget til Sussex. Jeg kan fremdeles ikke tro jeg har vært så langt ute på landet. Selve festivalen foregikk på Goodwood Estate som var stort og posht med tilhørende veddeløpsbane.

Så, hvordan lyder dommen over denne festivalen? Personlig er jeg ikke spesielt begeistret for festivaler eller telting eller generelt sett mange mennesker samlet på ett sted. Dommen lyder som følger: for få hadde kledd seg riktig, for mange motejenter diltet rundt og selve opplegget var (som mange har blogget om før meg), alt for kommersielt med flere moderne butikker og skyhøye priser. Ønsker du mer detaljerte rapporter kan du lese denne og denne bloggposten. Men jeg kommer selvfølgelig tilbake til neste år!

Welcome to the 60s
East Sussex
WWI
Hver morgen ble vi vekket av to flymaskiner fra andre verdenskrig som sirklet rundt campingplassen, noe jeg var svært begeistret for da det er ingenting som får meg i førtitallshumør som propellbråk og flyalarm.
Vintage at Goodwood Limonade Working class
Vi tuslet som regel rundt på førtitallsområdet av festivalen og var tilskuere til "The Chap Olympiad", arrangert av The Chap, hele tre ganger fordi vi aldri klarte å se hele i ett strekk da det alltid begynte å regne halveis inn i olympiaden. Sportsgrenene var imidlertid uvanelige og inkluderte sandwich-kasting, ridderturnering, barte-drakamp og limbo med bukse på deling.
The Chap Olympiad
The Chap Olympiad
The Chap Olympiad The Chap Olympiad
Caroline Caroline1950s
JohanneVintage at GoodwoodMara Caroline 1940s The Torch The Torch Vintage at GoodwoodDrink 'n drive

(Med forbehold om enkelte skrivefeil. Jeg har en tendens til å benytte dansk staving til tider - for mye Camilla Collett i bokhyllen min, tror jeg.)

2 kommentarer

donnasandra (Historia-bloggen)

18.sep.2010 kl.18:02

Vilka fantastiska bilder! Ser ut att ha varit lyckat!

Aleksandra Blåstrømpe

19.sep.2010 kl.18:40

Det var en fantastisk opplevelse! Men jeg trodde at flere skulle ha pyntet seg - jeg og vennene mine stod frem som noen av de mest utkledde...

Etterlat deg en billet doux

Denne tjenesten er levert av blogg.no. Hos oss finner du:

  • blogg.no - Få din egen blogg, helt gratis.
hits