Storbyhøst

Det er fremdeles ikke høst i London - jeg lever i en evig sensommer. I dag stod høstsolen opp for fullt, men det kjølige draget i luften som karakteriserer Oslohøsten har ikke nådd denne øya enda. Jeg har hatt en utrolig trang til å trippe rundt i ullsokker innendørs og pakke meg inn i det grønne babooshka-skjerfet mitt i flere uker nå, men leiligheten er glovarm og klam, og skjerfet må jeg bruke til å tørke svetten av pannen det øyeblikket jeg kommer ned på tuben med sin konstante badstue-temperatur.

Alikevel drikker te og kaffe til jeg er alt for varm og må gå hjem fra universitetet uten jakke; noe som bare gjør meg forkjølet. Begynnende forkjølet får jeg vel si, for ikke engang høstforkjølelsen jeg alltid pleier å få har kommet tidsnok i år.

På gaten går menneskene i t-skjorter og uten strømpebukse, mens jeg insiterer på å pakke meg inn i bunadsjalet mitt som forøvrig er det letteste plagget jeg eier. Det blir mørkt og kjølig om kvelden, men etter å ha gått opp alle trappene til fjerde etasje og låst seg inn i en leilighet full av fairylights og kjekke jenter som konstant ser på Simpsons eller Due South er det mer fristende å kjøle seg ned med en kveldsdrink og småprat, enn å krype under dynen med en kopp kakao.

Er det mulig å savne høstdepresjonen? For jeg tror faktisk jeg savner den litt - jeg tror jeg for første gang på lenge har det luksusproblemet som går ut på å være helt fornøyd.

I påvente av høsten leser jeg pensum (Mary Wollstonecraft, Charles Dickens og revolusjonære manifester fra 1840-tallet), hører på Arcangelo Corelli og Laura Marling, og sørger dypt over at Mr. Rochester er fiktiv.

.
[Bildet er linket til kilden.]

P.S: Vi hadde innflyttningsfest i den nye leiligheten på lørdag og tilbragte den påfølgende søndagen ved å spise ost og druer mens vi så på kostymedrama i ti timer (Pride and Prejudice fra 1995 og Jane Eyre fra 2006.)

Stikkord:

2 kommentarer

Christine - Littlemozart

11.okt.2010 kl.21:31

Haha, fantastisk det siste! Ma cherie, som jeg savner høstdepresjonen.. her er det så kaldt at jeg må gå i den røde boblejakke - så jeg faktisk ser ut som en boble, får ta bilde på bloggen en dag, så får du se - og har drukket mange kopper med kakao. Drakk faktisk 2 hver dag i helgen! Gleder meg til du kommer igjen da :)

Christine - Littlemozart

17.okt.2010 kl.22:33

Jeg har utfordret deg på bloggen min, ta turen innom! :) ♥

Etterlat deg en billet doux

Denne tjenesten er levert av blogg.no. Hos oss finner du:

  • blogg.no - Få din egen blogg, helt gratis.
hits