Even good men like to make the public stare

Jeg har alltid hatt problemer med å finne klær. Da jeg falt for fugle- og blomstercardiganene til H&M tidligere i år kjøpte jeg alle sammen fordi jeg visste det kom til å bli lenge til neste klesinnkjøp, nylig kjøpte jeg denne t-skjorten selv om fargen får meg til å se ut som en solbrent gris, og i løpet av det siste halvåret har jeg kjøpt to kjoler som er alt for korte for en kvinne med min smak og rang. Når jeg ikke skjuler ansiktet i hendene av skuffelse over samtidsmote, hytter jeg neven mot verden fordi Pimpernel Clothing er så alt for dyrt for en student. Her om dagen slo det meg imidlertid at min situasjon ikke er så alt for ulik situasjonen til en 1800-talls offiser i den britiske marinen på half-pay. Uten kommando og med halv lønning er jeg landfast i mitt tarvelige kammers med en slitsom portnerske som forsøker å spleise meg med datteren sin. (Ok, greit, det der var bare en oppsumering av Hornblower.) Jeg vandrer gatelangs og stirrer forlibt på vindusutstillinger av klær og kaker, vel vitende om at jeg ikke har råd til mer enn det jeg står og går i - ved mindre jeg snart kalles til sjøs. (But when the war is over we'll drink out liquor merrily, and spend out money free, and when the money is all gone - we'll boldly go to sea!) Dette er en sammenligning som gjør hverdagen min levelig, og i går da jeg lette etter marineinspirerte klær eller hva som helst med bilde av skip på (har allerede denne), kom jeg over dette:

Vel, tenkte jeg, den admiralsuniformen der er sikkert fra et museum. Heldigvis, og for en gangs skyld, tok jeg feil. Uniformen er en skreddersydd reproduksjon fra 19th Century Tailoring, som selger uniformsjakker, bukser og sivilklær fra regency-perioden og andre krigsepoker - og prisene er overaskende rimelige. Dette er en god nyhet fordi det avslutter jakten min etter en ny jakke, men den dårlige nyheten er at jeg kommer til å bruke opp alle pengene mine.

   

Men det lar vente på seg med ny garderobe, for jeg gikk nylig til anskaffelse av en uformell, 1810ish dagkjole så der gikk de pengene. Den gjorde meg imidlertid dypt lykkelig, som her demonstreres med en bilde fra lørdagspikniken:


Det går mot lysere tider, eventuelt dårekisten.

Ingen beundrere

Etterlat deg en billet doux

Denne tjenesten er levert av blogg.no. Hos oss finner du:

  • blogg.no - Få din egen blogg, helt gratis.
hits