MA in Decorative Arts and Historic Interiors

The Wallace Collection, London 63

Til sommeren blir jeg ferdig med bachelorgraden min og må derfor finne en ny, legitim grunn til å bli i London. Sotheby's Institute of Art er for dyrt, Cambridge har kjedelige masterprogrammer og jeg nekter å pendle for jeg bortskjemt og lat, og er vant til å ha universitetet i nærheten. Å flytte kommer ikke på tale. Jeg vil ikke reise, ikke enda, det er enkeltpersoner som holder meg her, favorittsteder jeg ikke vil gi opp, "all the bustle and wickedness round about Covent Garden; life awake, if you awake, at all hours of the night; the impossibility of being dull" - som Charles Lamb skrev, riktignok i 1801, men nå er jeg da kjent for å leve i fortiden. Enda en grunn til å bli, for få byer er så godt tilpasset en tidsreisende som London---å bo i et mørkebrunt mursteinshus fra 1726 med skyhøy gassregning og skodder for vinduene i stedet for gardiner---å hver dag traske i brosteislagte sidegater! Tre år er ikke tilstrekkelig for en by som denne, der er så mange steder jeg vil se, så mange museer jeg ikke har besøkt.

Jean-Honoré Fragonard, The Swing in the Wallace Collection

En ide begynner å ta form. Jeg setter meg ned foran macen, googler "MA, master, master of arts, england, london, UK" og klikker meg gjennom dusinvis med programmer: MA in Intellectual History (for tørt), MA in Local History (i South Wales...), MA in Military History (liker bare Napoleonskrigene), MA in Maritime History (nekter å pendle til Portsmouth, det er dessuten en stygg by), MA History (kjedelig), MA Eightenth-Century Studies (i York...), MA Victorian Studies (niks), MA in Decorative Arts and Historic Interiors.

The Wallace Collection, London 71

MA in Decorative Arts and Historic Interiors? Jeg påminnes yndligsmodulen min fra i fjor som omhandlet hverdagsliv, kjønn, arkitektur og interiør på syttenhundretallet og tar impulsivt valg. Masteren undervises i London sentrum i sammarbeid med Universtity of Buckingham og Wallace Collection og strekker seg fra 1660-1830. Georgian & Regency, mine favoritter! Studietur til spektakulære country houses og Versailles. Jeg tenker i fragmenter og ufullstendige setninger og med klamme hender kontakter jeg lånekassen for en forhåndsvurdering til eventuell støtte.

Om 4-8 uker får jeg svar.

 Wallace Collection, London

[Klikk på bildene for kilden]

Ingen beundrere

Etterlat deg en billet doux

Denne tjenesten er levert av blogg.no. Hos oss finner du:

  • blogg.no - Få din egen blogg, helt gratis.
hits