september 2010

Internettmangel og dearest Jane

Jeg har for oeyeblikket ikke noe internett i London-leiligheten, saa naa sitter jeg paa universitetets bibliotek. I gaar kom jeg hjem fra Jane Austen festivalen i Bath, som jeg gleder meg til aa blogge masse om naar jeg endelig faar internett om en ukes tid. Cheerio, saa lenge.

Jane Austen festival Bath(Bildet er linket til kilden.)

The pen is migthier than the...penny?

Jeg: [Leser en power point fra universitetet] Oi, hvis du hadde en penny i 1840 kunne du bare kjøpe en liten bok på 250 ord, mens i 1860 kunne du kjøpe en serie på 7,000 og I 1870 en serie på 20,000 ord og i 1890 kunne du kjøpe en hel bok fordi publiserte bøker økte med 400% mellom 1840 og 1870. Wow!
Lillesøster: Åh, ok. [Sitter stille en stund uten å si noe mens hun tenker] Og alt det kunne du få hvis du hadde en penn?
Jeg:
[Får latterkrampe] Nei, ikke en penn! En penny!
Lillesøster: Åh, jeg trodde du mente man måtte skrive bøkene selv eller no...

'It is a truth universally acknowledged...'[Jane Austens writing desk - linket til kilden.]

Ferien min er ikke over ennå

Da jeg flyttet tilbake til London for andre året av bachelorgraden min ble moren og lillesøstrene mine med over. Det ble mye shopping, Musekonsert og et besøk til observatoriet i Greenwhich som forøvrig er den perfekte arbeidsplassen for meg og min eldste lillesøster: jeg kan jobbe i den historiske delen og hun i den astronomiske.

Red evening Plane nostalgia Photobucket
En sniktitt på rommet mitt som så langt bare er rotete og udekorert (bortsett fra den lille Litte Dorrit-illustrasjonen over lysbryteren.)
Wicked II Wicked I
Vi gikk selvfølgelig på teater to av kveldene og så Wicked den ene dagen og All My Sons med David Suchet (Poirot! <3) den andre.
Photobucket
En annen dag dro vi på Muse-konsert. Pret-a-Manger Photobucket Photobucket Photobucket
Vi lunsjet på Pret nesten hver dag fordi Caro har dilla på maten deres. Chicken CarolinaPhotobucket
Og opptil flere middager ble spist på Angus Steakhouse på grunn av deres nydelig Chicken Carolina. PhotobucketGoing Underground The Eye Boy meets Girl Photobucket
Den nest siste dagen tilbragte vi i idylliske Greenwich der jeg absolutt kan tenke meg å bo en dag. Vi valgte å reise dit med båt fordi det er så koselig og fikk da dessuten et glimt av huset til Lord Nelson og gjestegiveriet der Dickens bodde i overetasjen mens han skrev Our Mutual Friend. Greenwitch Titania Photobucket
Vi hadde alle pyntet oss med rosa, gult og blomster og Caro tok masse snikbilder inne i observatoriet som virkelig må være et av de vakreste stedene på denne jord. Photobucket Time is all around I Time is all around II Photobucket I see youGreenwitch observatory II Greenwitch observatory I
Photobucket Photobucket Photobucket
På baturen hjem var det alt for mye sol så jeg måtte beskytte meg med et kart, noe som gav enda flere rare blikk en blomsterkransen jeg hadde på hodet. (Den er faktisk fra Top Shop! Jeg er moteriktig! Hvorfor stirrer dere?!) Photobucket Photobucket
Men Caro lot seg ikke vippe av pinnen av værgudene fordi hun hadde fått ny nerdete t-skjorte. Photobucket
Og Christine en nerdte stressball. Photobucket
Og jeg en bok om skattene på National Maritime Museum - for noen skatter: Nelsons hår! Galleonsfigurer! Uniformer fra 1700-tallet! Bilder av Lady Emma Hamilton! Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
Til slutt fikk Caro indie-lys på bildet sitt og da var alle glade.

[Bildene er linket til kilden sin, det vil si Caros flickr. Resten er feriebilder fra min photobucket.]

Selskapligheter

For et par uker siden hadde jeg et aldri så lite avskjedsselskap før jeg dro tilbake til London for å studere, med en kjent og kjær sammensetning av Nissen-folk. Det første jeg gjorde var å søle vin over hele verandaen, mens det siste jeg gjorde var å bli sjokkert over at Sophie ikke hadde hørt om John Keats og derfor tvang henne til å se traileren til Bright Star.

ÅhTripp, trapp, tresko eller forskjellig toleranse Photobucket
Jeg hadde pyntet meg med rødt hår. Photobucket
Frida hadde pyntet seg med fancy eyeliner, som alltid. Photobucket
Mens Tessa valgte å pynte seg med rollerblades håndbeskytterene mine.
Photobucket
Deretter dukket Sophie opp med overaskelsesgjesten sin, som viste seg å være en småstresset Patrick. Photobucket
Og hun hadde med seg en liten gave til meg: en bok jeg har tittet og siklet på før, og det var til og med en hilsen fra forfatteren inni!
Photobucket HybelenPhotobucketPhotobucketPhotobucket Photobucket
Også endte det hele med at jeg brakk den aller lengste neglen min...

Hjemme alene

Da foreldrene våre dro vekk på foretningsreise et par dager, hadde jeg og søstrene mine en ordentlig hjemmekveld med hjemmebakt pizza, film og kake.

Hjemme alene Hjemme alene Hjemme alene Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Soveromskvaler

Nytt semester i London betyr også et nytt bosted. Enda viktigere: det betyr et nytt soverom å dekorere! Men denne gangen er selv jeg i tvil om hvordan jeg vil ha det. Rommet mitt er relativt stort, men helt firkantet så dobbeltsengen er veldig dominerende. Vegger og dører (utgangsdør og garderobedør), er hvitmalte, nesten "whitewashed" og romantiske på en fin 1800-talls måte, mens resten av rommet har en mindre sjarmerende gulaktig slitenhet over seg. Mitt spørsmål er som følger: hvilken stil bør jeg gå for? Victoriansk med mørke tremøbler og fløyelsstoffer som i en Dickens filmatisering, eller hvitt og Edwardinsk som i en Merchant/Ivory film? Rommet er ganske mørkt og derfor klarer jeg ikke bestemme meg for om jeg bør understreke det dystre og gå for 1850 eller forsøke å lysne alt ved å gå for 1905. Ellers så kan jeg jo alltids gå for noe Regency-aktig, med en blanding av lyse og mørke møbler? Jeg har alltid vært forelsket i mørke tremøbler, men er redd det blir for mørkt og tungt for soverommet mitt i denne omgangen.

Akk, hva skal jeg velge? Tungt og Viktoriansk? Lyst og fullt av blonder som ved århundreskiftet?

bedroom bedroom Bedroom Plates {guest room} my bedroom
[Bildene er linket til kildene sine.]

Hva med et Pre-Raphaelite-dekorert drivhus som Rossetti i Desperate Romantics? Photobucket Photobucket Photobucket

Eller et lyst sen-regencyrom anno 1818 som Fanny Brawne i Bright Star?
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Denne tjenesten er levert av blogg.no. Hos oss finner du:

  • blogg.no - Få din egen blogg, helt gratis.
hits